Over

Julie Kurris (1993) studeerde de master muziektheater bij T.I.M.E. aan het koninklijk conservatorium in Den Haag in samenwerking met De Veenfabriek onder de vleugels van Paul Koek en Paul Slangen. Voor deze master rondde ze haar bachelor af aan het KASK in Gent, departement Drama (2016).

Julie onderzoekt de kruisbestuivingen tussen muziek, theater, dans en beeldende kunst. Ze werkt samen met beeldend kunstenaar Amber Rijcken in hun kunstencollectief Roer, waarin ze samen verschillende disciplines bij elkaar willen brengen om elkaars krachten in te zetten en te gebruiken. Roer is ook een maatschappelijk geëngageerde groep. Ze gaat samenwerkingen aan met met Annelie Koning (stem), Liesbeth Vreeburg (harp, theatermaker), Gerjan Piksen (componist), Lukas Wiegerink (componist) en Dodó Kis (blokfluit) ea.

Naast maker is Julie ook een interdisciplinair speler. Zowel in theater als in muziek. In muziek maakt ze gebruik van tekst muzikalisering, zang en haar lachkeyboard: een sampler met allerlei lachsampels. In theater is ze zowel muzikaal en fysiek actrice. Door haar grote nieuwsgierigheid leert ze gemakkelijk een nieuwe vaardigheid. Ze blijft steeds spelen en in beweging, waardoor ze deze gemakkelijk eigen kan maken. Ze speelde als kind lang bij de Kopergietery in Gent, speelde met Simon De Vos, Frans Van der Aa bij 4hoog, Paul Koek, Huba De Graaff ea. Hiermee reisde ze reeds naar Spanje, Canada en Japan.