Land van glas

Land van glas op Puppet Playground in theater Bellevue

Wat blijft er over van een droom? Durven wij nog te dromen? Hoe fragiel is een droom en hoe hard is het als hij uit elkaar valt?

Toen Liesbeth twee jaar geleden haar droom uitsprak om een tuin van glas te maken, inspireerde dit Julie om haar daarin bij te staan.
Het gaat over het durven dromen. De kans op slagen doet er niet toe. In dat wat overblijft van die droom, ligt ruimte voor nieuwe dromen. In de tijd van efficiëntie en snelheid is het moeilijk om nutteloze en mooie dromen te koesteren. Alles moet snel en met een helder doel gebeuren.

Glas is mooi, scherp en breekbaar, in vorm en in geluid. ‘Vroeg of laat barst een kristallen bol, maar ook dat is het leven, wonderbaarlijk leven’. Wij willen deze noodzakelijkheid in deze tijd uiten in het onderzoek naar de wonderbaarlijkheid van glas.

Het land van glas zal in mei 2020 in première gaan.

concept en spel: Liesbeth Vreeburg & Julie Kurris
percussie: Mei-Yi Lee
vorm: Tijs Rijkers
begeleiding: Genevieve Murphy
Met steun van AFK